Det är det rätta...

När jag kom in till T-Centralen idag efter skolan så hade Moderaternas Anna Maria Corazza och Socialdemokraternas Ardalan Shekarabi en debatt. Lyssnade visserligen inte så mycket med tanke på att jag hade lite saker att göra. Men lyssnade nog mycket för att se skillnaden mellan de två olika partierna, om vad de vill och så.

Efter att ha lyssnat på denna debatt fick det mig att inse hur viktigt det är att Ardalan kommer till Bryssel efter detta EU-val. För han har så viktiga frågor och förändringar som inte Modertaterna har.

Så gör det som är rätt i detta val, kryssa Ardalan på Socialdemokraternas vallista, han står som nr. 8.

Även fast ni kanske inte är socialdemokrater i botten, så kommer Socialdemokraterna göra den största och bästa förändringen i Bryssel.

Angående SMS-lånen

http://anytime.tv4.se/webtv/?progId=763441&treeId=1007202&renderingdepartment=2.757

På detta klipp är Ardalan nere i Blekinge och pratar om varför SMS-lån är så dåligt. TV 4.s reporter pratade även med 2 ungdomar från Blekinge, och båda hade inte SMS lånat nångång och ingen av de hade ens tänkt på det.

Ta och kolla på detta klipp.

Allmän information om vad Ardalan står för

Ardalan Shekarabi är en 30-årig man från Stockholms området som är kandidat för Socialdemokraterna i EU-valet som är den 7.de Juni iår.
Vi hade nyligen en EU dag i min skola, och där tog han upp följande punkter:

Fler Jobb - Han vill investera i utbildningar för flera jobb.
Hårdare tag mot diskriminering - Han vill ha tuffare regler mot all form av diskreminering.
Förbjud SMS-lån - Han vill sätta stopp för de giriga SMS-låneföretag som utnyttjar utsatta människor.
Sätt mänskliga rättigheter först - Han vill att EU ska sätta respekten för mänskliga rättigheter före kortsiktiga ekonomiska intressen.

Dessa 4 punkter tycker jag personligen är VÄLDIGT viktiga, för det krävs verkligen att allt det här blir bättre.
Det behövs fler jobb i Sverige, just nu är det alldelles för svårt att få jobb och flera ungdomar under 25 går arbetslösa och måste leva på social bidrag, vilket inte är så bra i längden.
I dagens samhälle inträffar diskiriminering på flera olika ställen, som t.ex. jobbet, skolan eller på andra officiella platser där det vistas människor från olika länder, eller människor med olika sexuell läggning. Man måste få ett stopp för detta nu.
Gällande SMS-låneföretagarna så är det inte dessa människor med 5000 kronor på banken som håller i det, utan det är människor med flera miljoner kronor på banken som håller i det. Och det är inte riktigt så att de behöver mer pengar. Och åker man tunnelbana eller buss dagligen så händer det ju att man ser en affisch där det står att SMS lånen är så säkra, att det är bra och att man får pengarna direkt. Men vad som inte står är avgifterna och skulderna man får om man lånar pengar på det sättet. Och det är mest ungdomar utan jobb som lånar på det sättet, och de har nöstan aldrig råd att betala tillbaka efterråt vilket resulterar i att de får en prick i registret, vilket sedan gör så att de inte kan göra någonting längre.
Och det där med mänskliga rättigheter är ju så självklart så det behöver jag egentligen inte ens skriva någonting om här. För ALLA vet att det är viktigt att man behandlar alla människor på samma sätt, och att alla får den hjälp de behöver och liknande. Så själva punkten säger ju klart och tydligt hur viktigt det är.

Så snälla, alla människor över 18 år, ta tillfället och rösta, rösta på Ardalan om ni vill att Sverige ska ha en bra och värdig röst i Europa Parlamenetet i Bryssel.

Kryssa Ardalan i EU-valet.

Lite intressant information

För alla er skådespelarintresserade där ute som inte vet hur ni ska göra för att ta det första steget kan gå in på denna sida: www.statist.se

Det är en väldigt bra sida där man kan söka efter olika castings eller auditions. Medlemsskapet kostar, men det bör ju inte spela någon så stor roll om man verkligen vill satsa.

Så om det lockar att bli medlem så är det bara att sätta igång med det.

Bilder från igår

Bilderna på E.M.D. kommer från deras uppträdande på dagen. Märkte att de bilderna jag tog på kvällen blev ganska ljusa med tanke på att det var så mörkt ute.

Och jag har inte heller tagit med alla bilder. För de andra blev inte så bra.


Erik & Danny
E.M.D.   Erik, Mattias & DannyE.M.D.   AlcazarAlcazar   Sarah Dawn Finer   Sarah Dawn FinerMåns Zelmerlöw   Snow Patrol   Snow PatrolMåns Zelmerlöw


RIX FM Festival 15 maj '09

Helt freakin' underbar kväll asså. Fast ja, det underbara började ju redan vid 14:00 idag. Då hade nämligen E.M.D. signering på Kungsträdgården. Oooh, helt fantastiskt. Köpte en sån där omtalad RUN EMD tröja (bild kommer senare) i vitt med svart text och röda ränder, som killarna signerade. Så underbart speciella dessa tre killar är, går verkligen inte att förklara. Oh btw, Erik fick äntligen sin födelsedags present (vääldigt försenad med tanke på att han fyllde år den 20 april ;)), men jag ska säga att han blev väldigt glad iallafall. Och en annan sak jag märkte var att Danny var ovanligt glad idag också, haha varför vet jag inte riktigt. Men det är bara kul att de är glada, de gör ju det de älskar ju =)

Men nog snackat om det, går över till kvällen, då själva konserten var. Tänker däremot inte gå in så detaljerat. Men jag kan säga vilka det var som uppträdde för er som inte vet. Och det var: Ramsells, Ragdolls, H.E.A.T., Alcazar, Kim, Janet, Snow Patrol, Sarah Dawn Finer, Måns Zelmerlöw och E.M.D. De uppträdde inte riktigt i den här ordningen men iallafall. Kim och Janet var förvånansvärt bra, Snow Patrol likaså. Blev nästan helt förstummad när de drog igång med Chasing Cars, så grymt bra låt det är asså :) Måns var helt underbart bra som vanligt. Han körde ett litet medley med Brother oh Brother och Cara Mia innan har drog igång med Hope & Glory. Och för er som kollade på Humor Galan här för några veckor sen så kanske ni minns att han uppträdde med Hold On med ett gäng barn. Och ja, det gjorde han även denna gång, men nu var det bara 10 - 12 barn kanske, men än så bra iallafall =) And the big final blev E.M.D., vilket gjorde mig lite irriterad på grund av att jag inte får så bra videor när solen har gått ner. Men sen om jag på att jag redan har några videos med Jennie Let Me Love You och Baby Goodbye och när de spelade Youngblood fick jag en bra video =) Man sparar alltid det bästa till sist, är det inte så ? För E.M.D. var klart de bästa på hela kvällen. Fast ja, alla var ju bra.

Ah nu ska jag nog försöka sova lite. Men som sagt så lägger jag till bilder och filmer sen när det finns tid till det =)
Kisses XXxx

National Test English listening & reading

Hallå, hallå
Okej, denna del av engelska nationella är inte riktigt min favorit del, för såå himla lätt är det ju inte att förstå vad de säger på bandet och förstå vad man ska svara på frågorna. Men fick ju VG på det i 9an, så varför skulle det inte gå bra nu för ? Kanske oroar mig lite väl mycket, men det börjar kl. 9 så det kanske är anledningen =) hahah

Aja, behöver nog inte skriva så mycket mer. Ha det så bra där ute. XoXo

RSS 2.0